May 06 2008

Компостирате ли???

Published by admin at 3:37 pm under Градина

Допреди 7-8 месеца си мислех че “компостер” има нещо общо с “компостьор”, сиреч перфораторите в градския транспорт, да обаче се оказа че бъркам и всъщност това е един прост, но ефикасен пластмасов контейнер, където можеш да си хвърляш всички органични отпадъци и те да се превръщат в тор.

Горе долу по това време открих и сайта на хората от www.ecocompost.bg и останах приятно изненадан от отношението им и от възгледите им за опазване на природата, който съвпадаха с моите.

Оказа се че и те си събират боклука разделно /нещо от което всички ме убеждаваха че няма смисъл/, гледат да ползват автомобил само при нужда /т.е. ходят повече пеша/ , избягват да ползват найлонови торбички и са фенове на www.gorichka.bg

Освен това са се нагърбили и с нерентабилната, според мене, задача да внасят 100% рециклирани компостери за домашно компостиране!?!

Тъй като живея в къща, и изхвърлянето на клони и окосена трева винаги ми е било проблем, реших да си взема един компостер.

composter

За сега толкова, продължението в следващия пост.

ПП: Честит имен ден на всички именници!

2 Responses to “Компостирате ли???”

  1. Yaninaon 12 May 2008 at 4:02 pm

    Здрасти! и на мен ми е легнала на сърцето идеята за компостирането. И се радвам,че от екокомпост вече предлагат и компостери за терасата… много по-ефективно е и от разделното събиране на отпадъци…а и го улеснява.
    Радвам се, че все повече стават хората, които се замислят з атези неща…А собствениците на Екокомпост наистина са много смели…всяка нова идея изисква жертви в името на някоя по-висша цел. Особено във време като нашето, когато на никой не му дреме особено за по-висши неща…
    Ще следя блога ти с удоволствие, има много интересни неща :)

  2. […] го изсипах в компостера, добавих и малко Бокаши, и сега ще следя какъв ще е […]

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply