Archive for the 'Фото техника' Category

Dec 20 2010

Искате ли торта?

Торта Никон Д700

Via photoweeklyonline.com

Останалите снимки от тортата може да видите ТУК

No responses yet

Oct 12 2010

Google Analytics Report on Mikkro

След няма и шестмесечно съществуване, проекта ми за фото новини Mikkro.Net вече надмина двойно по посещаемост скромният ми блог . Просто както казва Огнян Младенов, ключът към един добре оптимизиран сайт е най вече постоянното добавяне на актуално съдържание :) Mikkro analytics report

No responses yet

Nov 12 2009

Изложба на сватбена фотография в София

В неделя, 15.11.2009г от 14ч, във  градинката  пред Народния театър “Иван Вазов” , Boni, админ и един от основателите на Фото-Форум.Нет , заедно с  Valetvitor друг изтъкнат “Форумец” ще открият съвместна изложба “София в бяло”, 32 пана със сватбена фотография из улиците на София.

Изложбата ще продължи 2 седмици и си заслужава да се посети!

Из((София в Бяло София в Бяло

No responses yet

Jun 25 2009

“Сайтът на Nikon вече на български”

Едно приятно инфо изтекло преди малко от блога на  Yovko:

Сайтът на Nikon вече говори и на български език. А това означава, че новините тепърва следват и ще се появяват най-напред именно там. Сайтът не е просто превод, а локализиран сайт, съдържащ подробна и богата информация за продуктите, фирмата, дилърите на Nikon в страната, текущите промоции, сервизна информация и много други неща. И се поддържа, разбира се, от официалният вносител за България – Профайлд.”

Може да видите българската секция ТУК , или да бъдете пренасочени през сайта на Profiled.net

Честито на всички Никонианци :-)

No responses yet

Jun 09 2008

Приставка за кръгова светкавица.

Published by admin under Фото техника

Онзи ден попаднах на един френски магазин /всъщност видях адреса във списание Photo/ и това, което ме заинтригува беше приставка за кръгова светкавица, съвместима със Канонски и Никонски светкавици.

Наистина това е най-”Про” изглеждащата приставка, която съм срещал досега.

В Интернет има доста видове, които обаче не ми вдъхват доверие, просто повечето приличат на набързо сглобени самоделки, който са пуснати в масово производство.

Има разбира се и доста сайтове като Strobist , където показват как да си направим сами, но нещо не си падам по този способ.

За добро или за лошо, тази приставка работи с топ моделите на Канонските и Никонските светкавици (съответно 580EX и SB800) . Лошото в случая е, че не всеки любител би си купил най-скъпата светкавица и това ограничава броя евентуални клиенти, а от друга страна пък тези светкавици са достатъчно мощни и интелигентни и биха работили безпроблемно дори и с това парче пластмаса отпред :-)

Все пак това, което най-много ме учуди беше цената им - 257,14 € !?!

Първо, всеки запален любител или професионалист, който има нужда от такъв тип светкавица, би инвестирал малко повече средства в истинска такава, особено при положение че Никонските започват от 849.00 лв. с ДДС

Второ, цената от 750-800 лева на светкавицата, плюс цената от 500 лева на приставката биха отказали всеки любител експериментатор.

И трето, тази приставка на китайския производител сигурно му излиза на 7 долара на едро, така че да ме прощават.

Все пак бих си купил нещо подобно, ако дойде у нас на цена до 150 лева, ако дотогава не си взема някое Никонско бижу :-)

No responses yet

May 19 2008

Vivitar 19mm f/3.8 MF

Published by admin under Фото техника

Сравнително рядко срещан, този ръчнофокусен, свръхширокоъгълен обектив е едно много добро бюджетно решение за начинаещи и средно напреднали любители.

Аз го купих за старият ми верен Пентакс МЕ Супер, но ми казаха че се справя добре и на цифрови тела. Освен на К байонет го има и за Никон и Канон FD.

Плюсове - добра изработка, метално тяло, добра оптика, компактен, евтин.

Минуси - Леко “маже” по краищата на кадъра, леко аберира /pincushion distortion/ , щеше ми се да беше на бленда 2.8, но тогава пък цената щеше да е друга.

Изводи - Ако ви попадне не се колебайте да го вземете. При цени на старо от 100-150 лева, този обектив представлява една добра сделка.

Съотношение цена/качество - 10/10

Ето и една снимка с обектива закачен на Пентакс МЕ Супер

No responses yet